Lugn Valborg i år!

Valborgsmässoafton idag. Säkert många som förknippar det med fest och håll igång. för mig blir det dock en lugn valborg i år. Känns helt ok, inte så sugen på party faktiskt. Fick iväg labbrapporterna igår och det känns hur skönt som helst! Bara en endaste kurs kvar nu! Och jag är helt ledig till på måndag!
Vädret är underbart idag med, har legat ute på gräset och solat med Malin nu någon timme. Lovely! Men nu är det dags att ta tag i dagen, har massor att göra. Mamma, pappa, Johan och vovven kommer ju som sagt på besök ikväll!! Ska bli mysigt! Men innan dess ska det handlas (tänkte bjuda på spenatpaj och tacopaj ikväll!), tvättas, städas, flyttpackas, tränas mm! Ja som ni ser kommer jag ha fullt upp!
Blir kanske lite snålt med bloggande i helgen men ska försöka få iväg någon liten uppdate :)

Bjuder på ett somrigt kollage så länge! Vad är sommar för er?



Hoppas ni får en rolig/festlig/lugn/skön valborg!!♥

Sjukt varm dag!

Idag har det varit rena sommarhettan här i Götet. Cirka 25 grader varmt och människor springer omkring i shorts och linne eller ligger o steker i bikini. Fick några timmar ute i solen under förmiddagen då vi förberedde oss inför eftermiddagens "redovisning" som inte visade sig vara så farlig som vi trodde. Skönt. En sak avklarad. Nu sitter jag och filar på det sista på labbrapporterna, de ska skickas in innan jag somnar har jag bestämt. Skönt att få morgondagen helt ledig då det är mycket som ska uträttas! Mer om det imorgon! 
 
Sov gott kära vänner :) Själv kommer jag somna som en klubbad när jag väl får sova, är sjukt trött! ♥ 

Åh tack!

Tack tack tack för alla gratulationer idag! Ni är underbara mina nära och kära :) Haft en helt ok dag trots en massa plugg. Ätit en av favoriträtterna, flygande Jakob och varit på ett stenhårt cykel cirkel pass nu på kvällen. Sen kan man ju inte bli annat än glad när man får en massa roliga/mysiga/oväntade samtal!

En del bilder jag inte visat från helgens vistelse i Kga, självklart Aida som huvudpunkt. Är så lättad och glad för att hon är på benen och mår bra igen! Tänk vilken trofast vän och familjemedlem ett husdjur blir!

Tuesday, it's my day!



...To me! För idag är det min dag! :)
Dagen har startat hur bra som helst. Söta Malin kom med frukost på sängen och allt. God smoothie och toast. Du är allt för snäll :) Telefonen har pipit hela morgonen också, blir så glad att ni tänker på mig allihop! Tack!

Nu ska jag dock sätta igång med labbrapporterna, måste bli hyffsat klar idag. En mindre rolig sysselsättning på min födelsedag med andra ord. Men först, kaffe!
Kramar till er♥

Monday, I'm in love...

....Inte in love i att det är måndag då utan in love i ett par skor!!!

Dessa skor från Bianco vill jag ha! =) Mycket jag vill ha nu dock...

Hemma nu från skolan, gått relativt bra idag tycker jag. Nu gäller det bara att skriva skriva skriva till på tors! Det ska nog gå vägen, det brukar det göra. Nu står först lite middag (i form av yoghurt, frysta jordgubbar och ägg) på schemat sen blir det en promenad till Ica Maxi för storhandling, kylen ekar nämligen tom just nu. Sen plugg all night long.
Kram♥

Måndag=skola hela dagen

Gröten är uppäten och jag är duschad och sminkad. Dags att åka iväg till skolan för en heldag med labb analys framför datorn. Yippie! Hoppas ni får en fin måndag! Här ska det i alla fall bli upp mot 25 grader varmt och sol enligt nyheterna, det tackar man för!

Godmorgon från mig!

Jobbiga tågresor

Det blev ingen trevlig hemresa till Göteborg. Började bra med lite plugg, fick faktiskt lite gjort. Men alltför snabbt kröp det sig på, illamåendet. Sen fick jag sitta och koncentrera mig hela resan för att inte kräkas. Jag hatar verkligen att åka baklänges! Det sägs ju att det ska vara bättre för illamåendet att åka baklänges men det tror jag inte på. Ett bra tips om man inte kan/orkar läsa på tåget är ljudböcker! "Pyramiden" av Henning Mankell gjorde min resa något mindre olidlig.

Nu är jag alltså tillbaka i Gbg och denna vecka lider mot sitt slut. Har mycket att göra den kommande veckan. Blir en massa plugg, flyttpackning och träning. Sen kommer mor, far, Johan och troligtvis vovvan hit på besök på torsdag-lördag. Både roliga och jobbiga saker som händer alltså :)
Hoppas ni haft en bra helg!! Det har jag haft!!♥

Från balkongen i Kga...

"Ibland får man unna sig"

I helgen har jag kört med det eviga uttrycket: "Ibland får man unna sig..."
Mmm, gott var det!



Mysigt att träffa kusiner + kusinbarn + mormor igår! Vi fikade och hade det trevligt. Blev en lugn kväll igår med då Johan skulle upp vid fem imorse för att jobba. Kändes som om jag max hade sovit 5 min då han steg upp. Usch fattar inte hur han orkar! Jag sov gladeligen till klockan halv 10 innan jag kände mig någorlunda utvilad. Blev en promenad innan frukost med Pernilla (kul att ses! Blir ju inte så ofta längre...) och sedan ytterligare en promenad med vovvan. Nu sitter jag och försöker komma igång med labbrapporterna, går segt kan jag säga. Ikväll åker jag tillbaka till Gbg!

Nu, kaffe och plugg!

Ja tack...



...Dessa saker skulle utan protest få flytta in hos mig. Solglasögon Rayban, resväska (måste ha en tills jag åker!) Accent, väska LV och kavaj från modekungen.se. Men får nog ta och vinna på triss först om detta ska bli möjligt. Synd bara att jag aldrig köper triss.

Nu blir det en liten promenix med Aida sen en springrunda! Senare i eftermiddag kommer lite släkt hit för att fira min födelsedag (fyller dock ej förrän på tis)! Mmm det vankas smörgåstårta och prinsesstårta! Ha en härlig lördag!

Skogspromenad

Mamma...




Min sötnos...


Inlämningsuppgiften är skriven och inskickad så nu tar jag nån dag off från skolarbete!
Snart vankas en springtur i det fina vädret och sen kommer Johan hem snart också! Blir en myskväll hemma ikväll!!

Liten Uppdate från Kga!

Nu är jag hemma i Kga. Solen skiner och det ska visst bli supervarmt idag! Funderar till och med på att inviga bikinin lite senare (det är riktigt varmt på balkongen på taket!). Men nu måste jag först skriva en inlämningsuppgift som ska in idag. Lite småstressad men förhoppningsvis tar det inte lång tid bara jag kommer igång. Är så glad att få gosa med min vovve igen, hon är verkligen världens kelgris♥

Återkommer senare med nya bilder och annat skoj! Kram på er!

Träning, plugg och sommardrömmar

Nu sitter jag har trött och svettig efter ett cykel cirkel pass. Imorgon blir det vila från träningen. Inte vilat sen i fredags så hela kroppen säger nu ifrån att den vill ta det lite lugnt. Lika bra att lyssna på den. Suttit hemma hos Carro och pluggat hela dagen, uppgift som ska in på fredag. Mycket mer jobb än vi väntat oss och vi känner oss lite lost just nu. Hoppas få ordning på det imorgon. På torsdag blir det hemgång till Karlskoga igen. Alltid skönt att komma hem. Oj vad jag ska gosa med min vovve♥ Och Johan såklart♥

Kommer ni ihåg denna bild från förra sommaren? Lisa kommer du ihåg vad härligt vi hade det på båten?? Åhh vad jag längtar efter jordgubbar, sommar och bad!


Nepp nu blir det dusch och kvällsmat (är hungrig jämt nuförtiden...)!

Måndagstrött & mycket grubblerier

Är det någon mer än jag i detta avlånga land som har problem att somna på söndagnätter? Jag ligger bara och vrider på mig och funderar alldeles för mycket. Just nu är det visum, hälsoundersökningar, viktiga papper, flytt mm som upptar min tankeverksamhet. Jag ligger och vrider på på varenda detalj tills jag blir helt snurrig. Måste sluta grubbla så mycket på allt och lita på att det löser sig. "Det blir allt väl" som mormor säger. Mormor hon är klok hon.
Har varit i skolan på morgonen idag och labbat, nu sitter jag med rapporterna igen. Massor kvar att göra. Ska ut till skatås för en springtur om en stund. Skönt att skingra tankarna lite! 

 

Söndagssysslor

Bilder tagna idag, från min lägenhet...


En typiskt söndag idag. Har pluggat en hel del, städat lägenheten och lagat mat. Inte mycket som hänt med andra ord. Känner mig ändå rätt nöjd med dagen och helgen. Lugnt och skönt med en del träning, egentid och vänner!
Nu ska jag avsluta denna veckan med ett yoga pass. Var evigheter sedan jag var på det så vi får väl se hur det slutar! Hehe! Kram på er! ♥

Att pressa sig själv...

...Är något jag sysslat med under eftermiddagen efter promenaden med Caroline och Texas. Jag pressade mig själv till att  ta tag i labbrapporterna. Har iaf kommit igång nu. Sen blev det en springtur på ca 1 mil. Att pressa sig själv kan kännas ganska skönt. Efteråt.
Fick ett grymt sug efter naturgodis. Var först på konsum men de hade tydligen endast nötter. Så fick cykla till Willys för att få mitt sug stillat.
Ikväll blir det en lugn kväll hemma framför tvn och datorn. Skönt med lite egentid.

Göteborg idag:


Texas:


Nej nu ska jag fortsätta kolla på Robinson, dricka 500 liter vatten och äta naturgodis.
Vad hittar ni på denna lördagkväll?

Alla behöver sällskap



Min fina Guess klocka (som jag fick i present från min underbara Johan!) har fått sällskap i form av ett armband. Kan inte förstå när detta hände??? ;)

Dålig karaktär?

Det går seeeegt med pluggandet. Kommer ingenstans. Så nu sticker jag snart ut på en promenad med Caroline och sötnosen Texas istället. Behöver sol! Får helt enkelt sitta i eftermiddag istället. Gu vad jag är expert på att skjuta upp skol-saker. Dålig pluggkaraktär kallas det.

Hoppas ni mår bra♥

Vill ut i solen!

Solen skiner idag med och jag vill inget annat än att gå ut i solen och äta glass och bara vara. Men nej, jag bara måste sätta igång med labrapporterna idag. Ligger redan sjukt långt efter. Känns surt. Det är ALLTID fint väder när man måste plugga.
Gårdagkvällen var iaf mysig. Blev grillning vid näckrosdammen och sen när solen försvann gick vi hem till Lelle och kollade på film, Madagaskar 2:)
Nej nu blir det kaffe och sen sätta igång med pluggandet, wish me luck!


Grillning ikväll!

Blev en lite längre sväng på stan än vad jag hade tänkt, så nu blir det nog svårt att hinna med att skriva på labrapporterna, oops. Blev inte så mycket på stan (vilket är bra, då jag inte bör handla saker), bara två bastoppar från H&M för ett presentkort (=gratis!). Sen inhandlades rosévin, fläskfilé och majskolvar till kvällen. Det blir nämligen grillning hos Lelle ikväll, härligt!

Rosévinet är på kylning....


Hoppas ni får en mysig fredagkväll ♥

Äntligen fredag!

Oj vilken trött-dag jag hade igår. Trött från morgon till kväll. Idag känner jag mig dock lite piggare vilket är skönt! Det är fredag och solen skiner idag igen+jag är ledig! Har inga som helst planer för helgen förrutom att skriva på mina labrapporter, får se vad som dyker upp helt enkelt :) Ibland kan det vara skönt att bara göra vad man känner för!
Nu blir det en något sen frukost sen ner på stan en liten sväng innan jag ska begrava mig i alla labb-papper!

Förresten! Jag vann en tävling hos Therez!!! Jag som aldrig vinner. Snart kommer mina fossingar prydas av dessa söta strumpor från Twilfit! :) Bilden är lånad av Therez.

Några favoriter just nu...



Vad gör ni en kväll som denna? Själv sitter jag och kollar på ett avsnitt av The City och dricker pepparmintste. Dokumentär på trean kl. 22 som jag tänkt titta på: "Barnbantning: vikthetsens baksida". Någon mer som tänkt se?

Labbande och Jordgubbs-sug

Labb idag igen. Gick segt i början men sen kom vi igång! Var grymt trött när jag kom hem efter lunch så det blev en liten tupplur. Borde ha jobbat mer med labrapporterna än vad jag gjort hittils idag men har inte haft någon ork alls. Är ledig imorgon så då får det bli plugg.
Orkade mig i alla fall ut på en joggingtur, 1 mil i det fina vädret. Sprang genom slottsskogen där massor av folk satt och grillade och drack öl. Alla människor och det fina vädret gav mig lite extra energi!
Nu blir det dusch och sen kvällsmat!
Hoppas ni haft en härlig dag i solen!!

Något sånt här skulle vara gott, kan inte jordgubbarna komma snart?????


Lång dag i skolan

Idag har varit en lång dag i skolan, lab framför datorn hela långa dagen. Dessutom har jag ägnat ca 1,5 timme åt att förberada labben vi har imorgon också. Massa plugg helt enkelt. Ingen träning idag har orkats med då jag har grym träningsvärk i rygg och axlar från gårdagen. Märks direkt om man varit borta en vecka från cykel cirkel! Men imorgon blir det löpträning iaf. Måste verkligen ligga i nu om jag ska klara göteborgsvarvet om ca en månad. Ändå skönt att ha ett mål med sin träning tycker jag, det motiverar!
Nej nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon! Slutar iaf vid lunch så det känns ok att stiga upp tidigt!

Fler Norge/påsk bilder. Förrutom mig och Johan så syns Johans systerbarn Molly och Theo och Johans mamma på bilderna!

Glädje och lättnad!

Aida är nu opererad och allt gick bra. Troligtvis får hon komma hem redan imorgon! Kände en glädje spridas i kroppen då jag fick detta besked. Hoppas på att hon får några pigga år till nu! Mycket känslor inlandade när det gäller djur alltså. De sprider så mycket glädje och kärlek!
Efter skolan (som bara var föör tråkig idag!) åkte jag, Malin och Chris och inhandlade goda sallader på paprika och åkte hem till mig för att plugga. Gick sådär. Blev mest massa prat och kaffedrickande. Min skolmotivation blev inte ett dugg bättre av påsklov! Under kvällen har det tränats cykel cirkel i 1,5 timmar och sedan har jag skämt bort mig själv med inpackning av hår och målning av naglar. Man behöver det ibland.
Imorgon blir det skola mellan 8-17, så hörs imorgon kväll någon gång! ♥


"Vill ha" begär!


Suttit och surfat runt lite under kvällen och hittat dessa två fina ting som jag väldigt gärna skulle vilja bli ägare till. Underbart fina sandaler från Bianco och snyggt armband från cocoo.se. Pleeease bee mine!

Extra mycket tankar till vår vovve idag



Idag tänker jag extra mycket på vår vovva Aida som ska genomgå en livmoderoperation, stackarn. Hon har varit hängig och dålig över hela påsken:( Hoppas allt går som det ska så hon snart är på benen igen!

Nu ska jag iväg till skolan. Ni får ha en fin dag!

Jag är blond...Igen!



Frisörbesöket i torsdags resulterade i att jag är blond igen. Lite väl blond. Blev något knas i kommunikationen mellan mig och min frisör tror jag. Sa att jag inte ville ha det "för blont" utan bara lite slingor. Aja "för blont" kan kanske tolkas på olika sätt?

Nu är det dags för lite nattplugg sen sängen! Godnatt!

Nu är påsken över. Tillbaka till vardagen.

Bloggen har fått vila över påsken. Men nu är jag tillbaka i Götet igen och imorgon är det vardag som gäller. Har haft en mysig påsk, spenderade de första dagarna i Karlskoga med familj, vänner och Johan. Sedan följde jag med Johan till hans familjs stuga i Norge, mycket härligt med god mat och soligt väder! Massor av bilder kommer!
Imorgon är det som sagt tillbaka till vardagen som gäller vilket innebär en massa plugg, träning och absolut inget mer godis på ett tag =) Har fått nog av den varan för ett tag tror jag.

Fler bilder från Norge kommer samt bilder på mitt nya (väldigt) blonda hår.


Hoppas ni haft en underbar påsk!!!!

Tårtkalas ikväll!

Har varit en seg dag i skolan. Har känns mig trött och oengagerad. Inte ens kaffe kunde få mig att fokusera. Tror att min hjärna redan känner sig "färdigpluggad" och är på väg till Australien. I alla fall hem för påsklov. Skolan vill den inte vara i i alla fall!
Idag fyller tre vänner i klassen år, GRATTIS Lisa, Johanna och Julia :) Ikväll blir det därför tårtkalas hem hos Lisa, mums! Fina presenter har inhandlats, blir nog en trevlig kväll:)
Snart ska jag sätta igång och tvätta och packa. Åker ju till Kga imorgon för påskfirande!


mmm denna tårta fick jag på min födelsedag för snart ett år sedan...

Kram på er♥


Framtidsplaner

Jag gör ju som de flesta av er vet min sista termin här i Göteborg nu (troligtvis!). Det är mitt fjärde år här och jag kan verkligen inte fatta att min utbildning börjar lida mot sitt slut. Har ju visserligen ett år kvar med exjobb och praktik men inget mer tentaplugg och inga fler föreläsningar efter denna termin. Det känns skönt och väldigt skrämmande på samma gång. Är otroligt skoltrött så skulle nog inte palla mer tentor just nu. Ser fram mot att börja jobba och flytta ihop med Johan igen. Får bara hålla tummarna för att jag hittar ett jobb som jag trivs med i rätt stad. Inte alltid så lätt kanske.
Nu till det jag egentligen skulle skriva om, allting är nu bestämt och jag kommer att åka till Brisbane, Australien i slutet av juli för att göra mitt exjobb! Har ju pratat lite löst om det innan men nu är alltså kontraktet påskrivet och jag söker stipendier för fullt. Har dock en del kvar att fixa med visum, boende, flygresa mm. Men, men iväg kommer jag :) Är redan otroligt nervös, förväntansfull och rädd. Hur ska jag klara mig utan Johan, familjen och vännerna i 5 hela månader?? Å andra sidan är detta en chans som jag kände att jag inte ville missa. Tänk vilken upplevelse! Vilken erfarenhet inför framtiden! Nu får jag verkligen lära mig stå på mina egna ben.



Ursäkta detta långa kvällssvammel. Nu ska jag sova, är grymt trött efter en heldag i skolan, springtur och lite pluggande.
Godnatt! ♥

Ny vecka

Måndag idag vilket innebär ny vecka. Sitter här och funderar lite över planer denna vecka. Just nu ser det ut som så här:
Mån: Skola, springa, tvätta, plugga (kul, kul)
Tis: Skola, träna, tårtkalas hos Lisa!
Ons: Skola, hem till Kga för att fira påsk!
And the rest is still unwritten...;)

Nej, nu ska jag cykla iväg till skolan! Solen skiner idag vilket gör mig glaad!!!

Någon mer som saknar Beck?

Spenderar min söndagskväll framför Van Veeteren filmen på 4an med glass, frysta jordgubbar och pepparmintste. Måste säga att jag verkligen saknar Beck! Beck = söndagkväll. Van Veeteren är inte alls lika bra. Vad tycker ni?



Kom precis på att det är besiktning av min lägenhet imorgon. Har sagt upp den nu inför sommaren. Känns lite småsorgligt. Ett kapitel som avslutas på något sätt. Kommer att sakna Göteborg!
Nej nu ska jag kolla klart på filmen!


Uppdatering!

Oj vad fort tiden går! Och oj vad dålig jag varit på att uppdatera! Liten uppdatering om vad som hänt senaste veckan kommer här:
*SOL! VÅR!
*Mycket träning!
*För lite plugg
*Tacokväll med världens bästa Lisa! Så kul att träffas igen!
*Årets första grillning + lite oplanerad fest :)
*Medicinarespexet (superroligt!)
*Stan + glass! Handlat födesedagspresenter, många som fyller år nu i april!

Idag söndag har det inte varit lika soligt som övriga veckan men det blev ändå en tur ut till Skatås med Pia och Jonas mfl där vi promenerade milen. Skönt att komma ut dit! Nu ligger en thaigryta (som för övrigt blev mycket god) och vilar i magen på mig och jag ska nog bädda ner mig i soffan och titta på några vänneravsnitt. Skön söndag =)
Tänkte ta tag i utrensning av garderoben men får se om jag orkar.
I brist på nytagna bilder så bjuder på några tagna förra våren. De är bland annat från Liseberg, påsk hemma i Kga och grillkvällar!



Lite varmare på dessa bilder än vad det är nu dock, men snart så, snaart!
Hoppas ni haft en härlig helg i solen!!

RSS 2.0