IKEA



I onsdags förra veckan tog Hanna och jag en liten tripp till Ikea som ligger en liten bit utanför Brisbane city. Efter en promenad och 40 minuters bussfärd var vi framme och redo att göra entré på Ikea. Allt såg precis ut som hemma! Alla namn på möbler mm var samma och man såg svenska flaggan och svenska ord som "Inlagd sill" och "svenska köttbullar" var man än vände sig. Kändes som hemma. Kändes tryggt. Efter lite strosande blev vi hungriga och begav oss till restaurangen för att äta köttbullar, lingonsylt, mos och gräddsås + daimtårta och kaffe. Hehe mätta blev vi! Lite roligt att allt är sig så likt trots att man är på andra sidan jordklotet!
Blev inte så mycket handlat, bara lite smågrejer och lite mat från matavdelningen (vilken var otroligt bra, fanns en massa svenska delikatesser!). Bland annat inhandlades knäckebröd, kalles kaviar, nyponsoppa och Marabou choklad!
Nöjda och glada spatserade vi ut från Ikea vid 18.30 tiden för att ta en buss som skulle avgå ca en kvart senare. En kvart senare kom mycket riktigt bussen. Dock blåste den bara förbi oss där vi stod på hållplatsen och väntade. Här måste man tydligen vinka för att bussen ska stanna. Oj vad irriterade vi blev. Nästa buss skulle inte gå förrän om en halvtimme så vi bestämde oss för att ta en promenad till en större hållplats en bit bort. Ja en bit bort var det allt. En 40 minuters promenad i rask takt med två tunga påsar var i händerna blev det. Dessutom var det kolsvart och längst motorvägen vi gick. Inte så roligt med andra ord. När vi äntligen var framme vid Springwood station visade det sig att vi hade missat bussen till stan med 2 minuter. En hel timme till nästa gick. Maximal otur helt enkelt. Det var vid den här tidpunkten vi började bli smått desperata och började lifta. Inte sådär jätteseriöst försök men ändå. Slutade med att vi tog bussen en timme senare. Hela resan hem tog oss tre timmar. Vi var hemma vid 22 tiden, helt utmattade men ganska glada ändå.

Tänk vilket långt inlägg det kan bli bara av en dag på Ikea.

Kommentarer
Postat av: Charlotta

Hihi, det låter som samma visa som när jag och Carro tog oss till IKEA här... Kan till och med varit samma dag som ni! Jag hade fått för mig att vårt busskort funkade på tågen också, så på vägen dit kom vi med tåget (tack vare vakten på tågstationen), men på vägen hem fick det bli en förvirrad busstur genom Sydney där vi inte ens visste om vi åkte åt rätt håll... Men hem kom vi iallafall och också med lite godis (som snabbt tog slut) och knäckebröd och tunnbröd! Ha det gött, kram!

2009-09-14 @ 13:36:24
URL: http://charliesanglar.blogg.se/
Postat av: Karin

Guuud va roligt m Ikea :)

Att man kan bli så lad liksom :)



Nätshopping is the shit! Hahah Lite för lätt o klicka hem bara...hhaa

2009-09-14 @ 21:48:48
URL: http://lillak24.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0