Härligt väder.....

....Om man gillar stormbyar och snöblandat regn då.... Fyyyyy vilket väder det är! Iskalla droppar/slask som blåser mot en med en superdunderhastighet.... Gick hem från skolan och gick och handlade lite...Annars har jag inte varit ute mer! Säkrast att stanna inomhus sånna här dagar!

Puh vilken vecka det varit i skolan. Känns inte som jag gjort något annat än att plugga. Men nu är säkerhetsprovet och metodikprovet avklarade och förhoppningsvis är det bara att börja labba på ons! Har inte fått svar på det sistnämnda provet men det kändes helt ok när jag skrev det idag. Känner mig dock helt slutkörd ikväll... Ögonen vill bara falla ihop... Ska bli skönt med en liten sovmorgon imorrn!

Brukar vanligtvis vara relativt pigg när jag väl kommit upp på mornarna men imorse.. Gud... Gick åt fel håll när jag skulle till duschen (har hänt förr), tog balsam istället för schampo, höll på att somna stående i duschen osv... Snacka om trött. Man ska helt enkelt inte plugga till sent på nätterna! (Sen skulle det underlätta om man inte hade grannar som började flytta och släpa möbler kl 6 på morgonen..)

Ledig imorgon som sagt.. Då blir det lite plugg, tvättning, städning (jag får ju finbesök i form av ett städfreak ;) Då måste det ju vara fint), och träning innan jag ska möta upp Pernilla på stationen! På kvällen blir det troligtvis lite party! Sing-star kväll på Hvillan... Hm... Tror jag ska undvara dem min vackra stämma dock.....

Oj blev ett långt inlägg men skönt att skriva av sig lite om veckan...!

Vad tycker ni förresten, blond eller brunett? Funderar på¨något mellanting till sommaren..(Dagens i-landsproblem)

image149   image151

image150   image152

obs... kortet högst upp till höger är mkt gammalt! Vad kort hår jag hade på den tiden....

Hoppas ni får en bra helg! ♥

Träning med träningsvärk

Är nyss hemkommen från ett krafttag-pass. Var länge sen jag körde ett sånt pass vill jag lova... och det kommer att kännas imorgon. Hade redan en del träningsvärk från gårdagens pass vilket gjorde detta passet jobbigare.... Men tror jag klarar mig från en akut-fas-reaktion denna gången iaf.. haha jag blir skadad av allt jag pluggar.

Imorgon är det tisdag, vilket innebär första provet för veckan... Lab säkerhetsprov... usch man måste klara det för att få sätta sin fot på labbet. "Labbandet är ingen barnlek längre" förklarade vår föreläsare strängt. Men det mesta är ganska logiskt iaf... Typ smaka inte på kemikalierna, kasta inte kemikalier på varandra osv... haha!  Ska nog gå vägen.

image148

I helgen kommer Pernilla hit och hälsar på! Ska bli jätteskoj! Blir shopping och partyy =)

Nej... Nu plugg.......

Hoppas ni haft/har en bra måndag!

Vinn väska från Friis Company!

Bloggerskan Kelly (http://kellybellybutton.blogg.se) lottar nu ut en supersnygg weekendbag från Friis Company. Priset är sponsrat av Gärdets outletbutik.

För att medverka ska du skriva ett inlägg om denna tävling i din blogg, med bild och länka till Kellys blogg. Klistra sedan in din egen länk i kommentarsfältet hos Kelly! Vinnaren kommer att utses på alla hjärtans dag, den 14e februari.

Tänk om man kunde vinna för en gångs skull =) Har nog aldrig vunnit något tror jag. En sån här väska har jag faktiskt kollat på ett bra tag!!

image147

image146


söndagsbestyr

Haft en jättemysig helg med Johan. Riktigt lugn och skön. Var på bio igår och såg National Treasure, mkt sevärd enligt mig, tycker om äventyrsfilmer! Har inte sett ettan, men hört att den ska vara ganska lik den nya.

image145

Förutom bion har vi inte gjort så mycket. Bara varit tillsammans och vilat upp oss. Behövs ibland. I fredags fick jag ett sms från Lisa S som då tydligen var på väg till Göteborg. Åkte till station och mötte upp henne för en fika och en liten tur på stan. Alltid lika kul när vi ses! Hoppas det blir av lite oftare nu när hon har pojkvännen i gbg =)

Idag är det plugg som gäller... Ska iväg och träna en sväng sen också.. Borde tvätta lite.... Hm riktiga söndagssysslor helt enkelt!

Väntar...

Om kanske tjugo minuter kommer Johan hit... Tiden går verkligen sakta... Kooom nu!! =) Vi ska ha en riktig myshelg tillsammans och inte göra så mycket. Funderar på bio imorgon, National Treasure.

Har aldrig under hela min pluggtid börja att läsa första dagen på en kurs.. Usch... Måste verkligen plugga järnet för att hänga med i det här tempot! Men det är bara att bit ihop och få den här "hatkursen" överstökad.

Ha en bra helg!

OBS! Ni följer väl handbollen nu?? :)

Härlig dag i somras... Back in the blond days... (Jag är inte så vacker på bilden..jag vet...bjuder på den "nakna sanningen" haha)
image144

bakgrundbeige 

I sista sekunden

ojojoj vilken spännande handbollsmatsch idag... Det var verkligen i sista sekunden de avgjorde! OS och semifinal drömmen lever vidare.... =) Goo Sverige!

image142

Dagen då orbitalerna kom tillbaks i mitt liv

Första dagen på den nya kursen är gjord. När läraren hälsade oss välkomna och berättade om kursen började jag nästan hyperventilera och fick lite smått panik. Shit jag kommer inte ihåg någonting av kemin! Och det ska vi kunna nu. Han repeterar i ett jäkla tempo... 16 kapitel i boken (ca 4-500 sidor) ska han hinna igenom på mindre än två veckor! Ahhh och metodik och kunskaps prov för labbarna nästa vecka.. Snacka om tufft det kommer bli. Vi började med att repetera orbitaler...hm...Undra om jag någonsin exakt kommer förstå vad en orbital egentligen är...

Har varit en ganska effektiv dag!
◊ Skola på förmiddagen.
◊ Till affären och apoteket.
◊ Gjorde lunch, någon mexikansk soppa.
◊ Städade, nu skiner det i lägenheten, inte en dammgnutta här inte :)
◊ Tränade, spinning, var jobbigt.
◊ Nu har jag duschat och ska snart göra mig lite kvällsmat, sen ska jag upp till Malin och kolla handbollen och (förhoppningsvis) bli bjuden på en nybakt semla =)

Vad säger ni... orbitaler eller semla? =)
image140  image141

Hoppas ni haft en bra dag!

Allvarliga tvättproblem

Är det något som är irriterande är det när folk snor ens tvättid.. grr.... Kom in i tvättstugan full-lastad med tvätt. Behövde verkligen alla mina fyra maskiner. Men snart upptäcker jag att två av maskinerna är i full gång fortfarande med någon annans kläder. Fick snällt vänta tills de var klara och ta hand om tvätten som var i.. Eller slänga ut den rättare sagt. När jag sen kom tillbaka hade personen inte tagit ur sina kläder från torktumlaren och torkskåpet... Alltså kan bara inte folk respektera att det finns andra!!!!!! Jag har faktiskt bättre saker för mig än att ta hand om någon annans tvätt...Men nu funkar inte personens nyckel längre så han lär ju inte få sina kläder idag... Om nu inte jag är en mycket snäll granne som ställer ut kläderna utanför... Vet inte om jag känner mig så snäll.

Gårdagen blev lyckad. Shoppade lite på stan först och på kvällen var det fest hemma hos en kompis i klassen! Vi hade hur trevligt som helst med mycket vin, drinkar och tv-spel! Hoppas på att Johan inhandlar ett we-tvspel snart, så kul ju =)

Imorgon är jag ledig innan kemin drar igång på tis (hjälp mig någon!). Längtar inte direkt efter den här kursen kan jag säga. Blä. Bra inställning jag har, borde tänka positiva tankar så kanske det inte blir så jobbigt (in my dreams).

Lite bilder från gårdagen, tagna av Caroline!!

image136   image137

image138   image139

I'm like a biiird

Äntligen fri igen från tentaplugg och ångest! Sköönt... Tror tentan gick hyffsat också.
Nu kan jag äntligen börja leva igen, som efter varje tentaperiod:

Duscha. Går väl typ 3 dagar minst mellan man tvättar håret i tentatider...Jag vet äckligt.
Städa. Lägenheten är inte fräsch.
Äta bättre. Mycket mackor och fil har det blivit.
Framför allt, umgås med vänner, träna, gå på stan och göra andra roliga fria saker!

Känns som allt annat, hela världen runt om, kopplas bort när man pluggar till en tenta. Man bli så fruktansvärt osocial! Japp nu är det iaf över och jag ska sluta tjata om det!
Jag och Malin firade iaf att tentan var över genom att ha en myskväll hemma hos mig med tacos, ostbågar och Let's Dance. Helt klart rätt par som åkte ut! Imorgon blir det stan och inflyttningsfest på kvällen, nice.

By the way... Alla som bor på västkusten håller väl sig inne inatt? Ska regna och blåsa stooorm! Jag ska sova jag.. Är fruktansvärt trött...

2 bilder från nyår, Jag och Madde (värdinnan) på första, och jag och Linda på andra :)
image134   image135

Ett nytt upplopp väntar

Onsdag och bara två dagar kvar till tenta. Bara upploppet kvar nu som sagt. Idag har det känts relativt bra med pluggandet men kommer in i förvirrningsfaser emellanåt och fattar då inte hur jag ska klara tentan! Det är så mycket, som alltid.

Helgen i kga kanske är lite sent att skriva om men var på en superrolig avslutningsfest med mitt före detta volleyboll-lag! Började kvällen med trerätters middag och fortsatte sedan festen hemma hos Linda för att sen dansa loss på Statt! En lyckad kväll med en jobbig efterföljande söndag! Men det kan man ta! Hoppas det blir mer fester med er snart! Har alltid så kul ihop! Saknar verkligen volleybollen... Och alla roliga cuper och matcher med laget! Hoppas på att nån gång i framtiden börja spela igen... För jag behöver verkligen lagkänslan, nästan det man saknar mest!

Hade lagt upp en fin pluggplan för imorgon men kom helt plötsligt på att jag ska ju till tandläkaren imorrn bitti! usch...inget jag ser fram mot. Dessutom är det en elev som ska stå o rota i mina tänder en evighet... Har verkligen inte tid med det nu. Men bara att ta sig i kragen och gå dit antar jag...

Igår ringde förresten Helena från Schweiz! Var ett tag sen nu och det var så kul att höra hennes röst =) Blir lite avundsjuk på allt hon får lära sig och uppleva där nere! Verkar vara helt underbart! Och det gör ju inte mitt sug efter att åka skidor och snowboard mindre direkt ;) Kanske kommer ner på ett besök iaf =)

Långt inlägg, nu ska jag sluta svamla och plugga lite till innan sängen kallar.

Två bilder från tolvslaget nyår... Lite väl sent jag vet :)

image132

image133

Let's Dance premiär

image130

Blev en riktig pluggfredag igår med en lugn kväll framför tvn (+böckerna). Såg på Let's Dance premiären. Egentligen är det ett program som jag inte gillar sådär jättemycket, men likförbannat sitter man där varje fredag och kommenterar de fina klänningarna och alla dansmoves... Bra fredagsfördriv helt enkelt. Årets Brandeby måste ju helt klart vara Uffe, årets hetaste par enligt mig är snickar-Matte och Carin... Även om de får jobba lite på dansen:)

image129

Nu är det lör förmiddag, vilket innebär plugg och lite skidor på tv. Tänkte pallra mig ut på en springtur också men iskallt regn...Vet inte om jag är så sugen:)

Ha en bra lördag!

isolering it is

En vecka kvar till tentan i bakteriologi, immunologi mm... EN VECKA! Jag har knappt börjat. Nu är det isolering som gäller säger jag bara! Hemska tanke... Men imorrn blir det lite festligheter på kvällen iaf, måste få komma ifrån någon gång ju och bryta isoleringen.

Vet att jag lovade bilder från juldagen samt nyår, men när jag skulle ladda upp bilder funkade det inte! Så kommer senare...!

image128


Tillbaka

Då var man tillbaka då. Tillbaka till bloggen, tillbaka till Göteborg och tillbaka till vardagen. Hade gärna kunnat haft en veckas ledigt till känner jag! Är inte riktigt så utvilad som jag hoppats på. Har varit mycket under lovet, men väldigt mycket mys och roligt! Har hinnit umgås massor med vänner men framför allt släkt. Har träffat många från pappas sida som jag inte träffat på åratal! Tänk att det ska krävas begravningar, bröllopp eller liknande för att man ska ses. Känns speciellt tungt att vara tillbaka då vi har en hemsk tenta den 18e januari som jag måste börja plugga till nu. Sen drar den hemska kemin igång på chalmers... En jobbig termin framför mig, och jag känner mig inte det minsta laddad! Antar att det känns bättre när man väl är inne i det. Hoppas jag i alla fall..

Tänkte (även om det är lite sent för det kanske) göra en liten lista över vad som hände år 2007 som jag hittade hos Pernillas blogg!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Reste med Johan (+familj) till Indonesien och gick på muslimskt bröllopp! Paddlade forskajak med min bror i somras (dock ej i fors:)). Fick för första gången underkänt på en tenta... Hm finns säker massa mer!

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Nej mitt löfte var att försöka få Johan att sluta snusa men har insett att det inte är mitt beslut.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Japp ploppar barn hos massor av mina kusiner!


4. Dog någon som stod dig nära?

Min kära farmor gick bort strax innan jul :(


5. Vilka länder besökte du?

Gran Canaria (Las Palmas) i början av året, Indonesien i april.

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
Mer sol tack!


7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?

Jag som är så dålig på datum. Men den 7e september firade jag och älsklingen 5 år!

8. Vad var din största framgång 2007?
Klarat ännu ett år på apotekarlinjen. Jobbade på apoteket under sommaren.

9. Största misstaget?
Hm kan inte komma på något faktiskt.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

njae bortsett från några förkylningar har jag mått väldigt bra!


11. Bästa köpet?

oj...måste kanske varit resan till Indonesien!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
resor (utomlands och till och från Göteborg), även lite kläder såklart.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Mycket gör mig glad jämt! Alla nära och kära!


14. Vad gjorde dig mest arg i år?
Den dumma bilen som inte funkade när Johan och jag skulle flyttstäda. Annars vet jag inte..

15. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
värdelös på att komma ihåg namnen, men minns väl sommarplågorna mest, umburella och markoolios raggae, det var de första som kom upp! Även om jag inte är ett stort fan av dem:)! Även Mikas Grace Kelly och Jason Mraz-I'm yours har spelats mycket.


16. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag är nog glad för det mesta, så jag skulle väl säga att det ungefär har varit som vanligt!

17. Vad önskar du att du gjort mer?

Pluggat i tid och inte lämnat allt till tentaveckorna!


18. Vad önskar du att du gjort mindre?

Stressat upp mig. Kan även tänka mig att ha ett lite längre sommarlov i sommar och jobba lite mindre!

19. Hur tillbringade du julen?
Med familjen och kusinerna!


20. Blev du kär i år?

Är kär och har varit det i många år nu :)


21. Hur många one night stands?

none såklart


22. Favoritprogram på TV?

Oj, greys anatomy, desperate housewifes, bonde söker fru, idol, top model.... haha har lätt för att fastna!


23. Bästa boken du läste i år?

Tror faktiskt det är Änglar och Demoner av Dan Brown, mkt spännande.. Sen har jag även börjat läsa böcker av Camilla Läckberg som är mkt bra!


24. Största musikaliska upptäckten?

Vet faktiskt inte om jag har någon ny musikalisk upptäckt...


25. Något du önskade dig och fick?

En jättemysig båttur med mor och far med mkt sol! Fick även det sommarjobbet jag hoppades på!

26. Något du önskade dig men inte fick?
Skidresa!!! Är så sugen på att åka skidor/snowboard.


27. Vilket blir ditt nyårslöfte inför 2008?
Tror jag skippar det i år.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?

Hm... Tror jag var hemma och firade med familjen och kusinerna men är inte helt säker!


29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Mer värme och sol! Mindre plugg och press.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?

Mysbyxornas år (som alla andra år!) Finns inget bättre. Mysiga varma koftor.


31. Vad fick dig att må bra?

Vännerna, familjen och Johan såklart! Min söta vovva Aida får jag inte glömma!

32. Vilken kändis var du mest sugen på?

Ingen

33. Vem saknade du?

Johan, eftersom vi inte bor tillsammans längre:(


34. De bästa nya människorna du träffade?

Vet inte om jag träffat så många nya, men lärt känna och kommit många vänner närmare! Träffade iofs en massa roliga nya människor i Indonesien men ingen jag håller kontakten med.

Puh långt inlägg... Nu kurrar magen och kylen gapar tom mot mig... Bara att ge sig iväg till affären då. Kanske lägger in lite partybilder senare från juldagen och nyår!

Kramar!


RSS 2.0