Höstrusk


Bild från förra hösten...

Vilken höstig dag det varit. Spöregn och kallt. Nu börjar det verkligen bli höst på riktigt, inte det minsta av sommarvärmen kvar. Jag sitter här, med lite av en sockerchock efter att ha ätit på tok för många vindruvor. Känner träningssuget i benen, är rastlös. Ska bli skönt med ett jobbigt cykel-cirkel pass om en timme.
Har försökt mig på att börja tentaplugga idag. Gick sådär, svårt att komma igång och dessutom en söt liten valp som behövde min kärlek en liten stund :)

Tillbaka

Efter några dagars paus är jag tillbaka i cybervärlden igen. Fått lite smått abstinens kan jag säga. Har inte hänt så mycket sen sist dock. Mest plugg, träning, tv, äta och sova. Men i helgen var Johan här och fick mig på bättre humör. Vi hade en supermysig helg med bad o bastu, bio och myskvällar. Verkligen vad jag behövde! Igår höll jag och Caroline föredrag, det gick bra. Så nu är det bara tentan kvar att fokusera på som är om ca en vecka. Så nu börjar alltså den jobbiga tentaperioden.

 

Bild1 + Bild2 + helg = En gladare Annika (nu när jag ändå håller på att plugga massa kemiska formler liksom)

Gamla bilder, men tror inte jag visat någon bild på lägenheten förrut? Nu ser det lite annorlunda ut. Ex så har jag vita fina gardiner nu..
Hoppas er helg varit bra och att ni fått en bra start på veckan!
Nu ska jag sätta igång med pluggandet!

Liten paus

Tar en liten paus från bloggandet. Känner ingen inspiration då mitt liv mest består av att plugga, äta, träna och sova just nu. Men i helgen kommer Johan hit och får mig säkert på bättre tankar :) Så återkommer troligtvis runt sön-mån nångång! Ha det super tills dess!!!



Massa kramar!

Kort uppdate...

... Från en seg Annika. Vilken helg säger jag bara! Har blivit på tok för mycket alkohol, onyttig mat, för lite träning, för lite plugg osv... Men kul har jag haft! Men nu blir det inte så mycket fest på ett tag känner jag. Kom hem runt 05.30 imorse så har inte sovit så många timmar. Det blev en hemmafest hos Malin inatt, skönt med krypavstånd hem. Behöver ju bara ta hissen 6 våningar ner, hehe! Innan festen bastade vi och badade i poolen och åt på restaurangen i vårt område. Lyckad kväll! Blev dessutom fest i fredags också (hos Caroline). Det var en något lugnare fest som tur var :)

Som ni märker har det varit en ganska galen helg och jag känner mig helt slut. Idag blir det soffan med en massa SATC avsnitt och pepsi ;)

Hoppas er helg varit bra!

Sömnig och SATC feber

Har inte varit hemma på hela dagen. Har varit hos Carro och skrivit vår powerpoint presentation som vi ska ha om någon vecka. Känns skönt att vara klara. Efter någon timme tyckte vi att vi var värda en paus och cyklade ner på stan. Blev lite shopping + sushi. Efter stan var det bara att åka till Carro och göra klart presentationen sen till Willys och så till sist hem till min egna lilla lya. Nu är jag trött trött trött. Blir en tidig sänggång ikväll. Imorgon är det labb som gäller igen sen party på kvällen :)

Nej nu ska jag kolla på några SATC avsnitt sen blir det sängen!
Det råder lite SATC feber här hemma nu kan jag säga, hehe :)


En (poppis) dagens

Det är ju ett fenomen som verkar vara här för att stanna inom bloggvärlden, så jag måste väl testa på det :)

Dagens jag: Något trött, en massa träningsvärk men annars nöjd och glad.
Dagens mat: Spagetti och köttfärsås + morötter
Dagens skola: Labb, gjorde egna mjukgörande krämer, kapslar mm!
Dagens träning: Ingen, måste vila kroppen idag efter två dagars hårda pass.
Dagens längtan: Efter skivorna som Pias Jonas har varit så snäll och fixat åt mig med alla säsonger med SATC!:)
Dagens tv: Idol såklart :)
Dagens bok: Stieg Larsson, luftslottet som sprängdes (spännande nu!)

 

Hur mår ni en dag som denna?♥

Idag är jag 80 år

Jag känner mig som en stel 80-åring i kroppen idag. Mina lår + rumpa + biceps gör hur ont som helst efter gårdagens träning! Fattar inte hur jag ska ta mig igenom ett jobbigt cykel cirkel pass ikväll men det får väl gå :)
Har labbat idag. Vi fick göra vår egen bedövningssalva. Det var rätt skoj faktiskt. Fick med oss den hem sen också. Har inte hunnit testa salvan a la Annika än men tänkte göra det senare :) När jag kom hem somnade jag självklart i nån timme. Får verkligen inte få det som vana nu bara, man mår faktiskt inte så bra av att sova på dagtid. 

  

Nej nu ska jag laga mat och sen måste jag läsa igenom nästa labb som går av stapeln imorgon. Hoppas ni har en bra tisdag sötnosar!

Hål i väggen



Ni missade väl inte premiären igår av programmet "Hål i väggen" som sändes på kanal 6? Helt sjukt program där deltagarna ska försöka ta sig genom olika hål i en vägg som kommer mot dem. Trodde jag skulle skratta ihjäl mig. De var så himla klumpiga! Verkligen Annika-humor. Att det var så roligt kan ha berott på att det ena laget bestod av Felix Herngren, Björn Gustafsson och Henrik Schyffert. De är bra roliga...

Sitter och dricker te och försöker ta mig igenom labhandledningen tills imorgon. Usch det börjar bli riktigt kallt i min lägenhet nu. Förra vintern var det så kallt att jag fick sova med dubbla duntäcken, strumpor, byxor och tjocktröja. Måste nog gå och ta ett snack med de som bestämmer om det blir likadant i år...


Kjolen och tillbaka i Götet

 

En sak är säker, jag måste bli bättre på att ta outfitbilder, hehe:) Skyller på mycket dåligt ljus i min lägenhet just nu, mörkt ute och lampan funkar inte i hallen. Kjolen var svår att fota, tycker nog den gör sig lite bättre i verkligheten :) Detta hade jag iaf på mig i lördags (+massa smycken).
Åkte ju som sagt tåg hit till gbg tidigt imorse. Var supertrött när jag kom fram så sov en liten stund. Eller snarare 2 timmar... Och om jag kände mig mosig innan jag somnade var det inget mot hur jag kände mig när jag vaknade. Släpade mig iaf iväg till gymmet och körde ett krafttag (typ bodypump) pass. Var längesen jag var på ett sånt pass så jag känner att musklerna skakar lite nu efteråt.

Nu ska jag gå och handla lite sen blir det middag + plugg! Labb imorgon så måste förbereda mig.
Kramkram!

Mot gbg igen imorgon

Tidigt imorgon bitti bär det av mot gbg igen. Helgen har svischat förbi alldeles för fort och jag vill inte alls åka ifrån Johan, hunden och familjen än! Men som tur är kommer nog Johan ner och hälsar på redan nästa helg!
Partyt igår blev mycket lyckat. Slutade med utgång på statt där allt var som det brukar vara. Men kul hade vi :) Idag fick Johan och jag ta en långpromenad för att hämta bilen som vi ställde hos Linda igår. Annars har vi bara slappat och ätit pizza.
Fruktansvärt törstig är jag nu och har varit hela dagen, fattar inte detta, tyckte ju att jag drack tillräckligt igår liksom;)
Usch en nyttig helg har det inte varit, men imorgon är det ju måndag = nya tag? :)

Vad äter ni helst för skräpmat? Jag är nog ett pizzafreak... Bilder från i somras...


Bilder från partyt kommer upp så fort jag får några skickade till mig, hade inte med kameran igår.
Nu blir det ett bad, packa och sen sängen!
Hoppas ni haft en bra helg!


I love your blog



Denna fina utmärkelse har jag fått från Karin och från Emma. Tacktacktack! Det värmer! Nu ska jag ju enligt reglerna lista 7 andra bloggar som jag gillar :)

The Rules....
1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls/boys you've nominated.

I Love your blogs...

Pernilla
MalinMinelli
Vendela
Anna
Nevnarien
Elin
Karin

Vill minnas att jag gjorde en liknande lista ganska nyss där jag listade 7 favoritbloggar, men man kan väl aldrig få nog av fina utmärkelser :):)

Grattis Linda!

Idag fyller min vän Linda 23 år och det ska firas med stort partaj hemma hos henne ikväll. Ska bli superskoj :) Här är en bild på oss från nyårsafton. Undrar vad det var som var så roligt?:) Tycker iaf att Lindas hår var häftigt, även om jag inte tror hon själv var 100% nöjd :)



Åh tack för nomineringarna! Sådant värmer! Jag ska strax ta tag i utmaningen jag med! Ska försöka hinna fota min nya kjol sen också + före och efterbilder av dust it :) Optimist ja visst! Allt kommer nog inte idag... Ska vara borta om några timmar!

Kramar från mig♥

Åter i Karlskoga

Så var man hemma igen. Kom hem igår kväll lagom till mammas 55-års släktparty. Var trevligt. Ikväll kommer Johan hem, läängtar! Varit ute på en promenad i skogen med Aida (får passa på nu när man är hemma, finns inget härligare än morgonskogspromenader!) och suttit och slappat framför tvn en stund. Nu tänkte jag ta mig en sväng ner på stan och handla present till Linda som fyller år imorgon och lämna in ett par skor på omklackning.
Skönt med helg och fredag igen. Denna vecka har det verkligen varit glest med uppdatering här på bloggen men det kan vara behövligt med en paus någon gång då och då.
Hoppas ni får en mysig fredag!

En bild jag gillar, tagen på Rhodos från vår balkong. Åh vad jag vill tillbaka till värmen!

Mycket att göra just nu

Har varit lite dåligt med uppdatering nu de senaste dagarna. Har varit så mycket annat. Idag har jag dock varit ledig från skolan och då passade jag och en kompis på att åka till Ikea. Köpte inte så mycket men lite småplock blev det (som vanligt när man åker dit!) bland annat en ljusrosa badrumsmatta och en fin vit orkidé.
När vi kom hem slängde vi på oss träningskläderna direkt och gick iväg och tränade kondition + styrka. Kändes segt i kroppen idag då jag var på världens jobbigaste spinningpass igår. Jag lovar, fick en nära-döden-upplevelse då vi var på bergstopp 3 av 5! haha. Men vilken härlig känsla det är efter ett pass där man tagit ut sig till max!

Nu sitter jag och väntar på Pia. Ska hem till henne och laga lite mat och umgås :)


En jacka för mig?



Har inte sett några fina jackor i affärerna än i år men denna från ellos.se var ju riktigt fin. Men om jag skulle beställa den nu skulle jag inte få den förrän 10 nov så det blir nog ingen beställning. Men fin var den...

Har nästan precis kommit hem. Blev en fika på stan sen en promenad hem. Gick förbi Carro en sväng på vägen hem och lånade en säsong av SATC som jag tänkte titta på nu + den första Harry Potter boken. Fick även vita gardiner av henne som jag har satt upp. Var så trött på allt det röda i lägenheten så det kändes fräscht med lite vitt istället!

Inte kul med måndag morgon

Någon mer än jag som har problem att somna på söndagkvällar? Jag ligger bara och vrider mig och det kan ta timmar innan jag somnar. Detta medför att jag nästan alltid är helt död på måndagmornar. Idag var det verkligen en sådan morgon. Kände mig som en zombie. Måste vara helgens festande som satt sina spår. Som tur var gick jag ju bara två timmar på morgonen och nu är jag tillbaka i lägenheten och börjar inte förrän kl 13 igen. Så nu blir det att vila lite först och sen lunch!
Efter alla föreläsningar idag ska jag möta upp Malin på stan för en fika, var länge sen vi sågs så det ska bli trevligt!

Hoppas ni känner er något piggare än mig denna måndag!♥

Dagens tips: Dust-it



Köpte ju som sagt det så omtalade volympudret från Osis igår då jag var på stan. Gårdagens festligheter till ära så var jag ju tvungen att testa det! Och det är verkligen så bra som de flesta säger! Shit vilken volym man fick i håret! Helt klart värt pengarna. Tänkte visa före och efter bilder någon dag för de intresserade :) Ett stort minus finns dock med produkten. Håret blir väldigt ofräscht dagen efter, känns nästan som svinto. Så en dusch nära till hands kan vara bra :)

Sov så sött!

Idag fyller vi 6 år!

Idag firar jag och älsklingen hela 6 år. Dock på skillda håll då han är hemma i Kga. Vi får fira nästa helg istället då jag åker hem! Tänk vad snabbt tiden går alltså.... :)

  

Småseg söndag

Allt festande tar verkligen ut sin rätt. Har varit en seg dag idag. Gårdagen var rolig men fick ett lite abrupt slut då en vän råkade få lite för mycket i sig, hehe. Fick kasta oss in i en taxi och åka snabbt hem. Trots detta slut så har helgen varit himla rolig och fartfylld. Massa dans, fest och shoppande. Jag älskar kjolen jag köpte från Monki, den blev ännu mer perfekt då Helena hjälpte mig att sy in den lite i midjan. Ni ska få se bild så småningom :)
Trodde att jag bara skulle ha en kort skoldag imorgon mellan 8-10 men upptäckte nyss till min fasa att jag även ska tillbaka till skolan kl 13 på föreläsning ända till 17!  Jobbig dag imorgon alltså.

Hoppas er helg har varit bra?!

Shopping idag, party ikväll!

Kvällen på Hvillan igår var så himla rolig! Massa folk och livemusik. Var längesen jag dansade så mycket! Var ganska lugnt drickamässigt så mår prima idag. Har varit på stan hela dagen med Helena och shoppat och ätit sushi. Blev en del handlat idag faktiskt:

Puffig svart kjol, Monki
Grå stickad lite större tröja, Monki
T-shirt, Monki
Handdukar, Hemtex
Dust-it (volympuder till håret, ska bli skoj att testa!)

Monki är en helt underbar affär :) I alla fall ibland! Billigt är det ju också.
Ska snart göra mig iordning, ikväll blir det nämligen utgång igen :) Galen helg! Hoppas ni har det bra!♥

Fredag idag!

Fredagsmorgonen inleddes med en tvåtimmars lektion i hur man använder excel till det vi håller på med. Har aldrig riktigt gillat excel men idag kändes det inte så svårt:) Har med andra ord inte varit en så jättehård dag i skolan. Slutade vid 10 och åkte hem och tog en liten tupplur och läste lite.

Om någon timme ska jag iväg och träna något, gym eller krafttag blir det. Ikväll blir det några glas vin på Hvillan (vårt kårhus) med några vänner!

Vad händer hos er denna fredag? :)

Undrar om de kan bjuda mig på en drink som denna (från Rhodos) på Hvillan ikväll, skulle inte tro det...:)


Stjäla en vattenflaska?!


Igår när vi var i Skatås och sprang hade vi med oss en varsin vattenflaska som vi placerade i gräset en liten bit från spåret. Jag hade med mig min rosa Röhnisch flaska och Malin hade med sig en vanlig Loka-flaska. När vi kom tillbaka var min kära rosa vattenflaska borta men Malins låg kvar. Någon måste ha snott min vattenflaska. Nu till frågan, vem tusan snor en vattenflaska?? Är inte det väldigt ofräscht? Man kan ju aldrig veta vilka sjukdomar och bakterier som kan finnas på den... Idag gick jag iaf trotsigt till Shestore och köpte mig en ny Röhnish vattenflaska, fast det fanns inga rosa kvar så det fick bli en blå...

Vattenflaskan + lite frukt var det enda jag kom hem med från dagens tur på stan. Var inte alls på humör, hade/har huvudvärk och är väldigt trött. Så nu ska jag vila en stund och läsa lite i min Stieg Larsson bok...

Tomma väggar

Min lägenhet är fruktansvärt tråkig om man ser till väggarna. Alla väggar har samma vit-gråa färg och jag har inte satt upp en enda tavla än. Nu funderar jag dock på att köpa svarta ramar och göra några svart-vita förstoringar med mina egna foton. Tror det skulle bli fint. Ett motiv som skulle pryda en av tavlorna skulle ju självklart vara Aida. En annan på mig och Johan kanske... Aja det tåls att fundera på!



Säg, skulle hon inte göra sig bra på en förstoring? :)

Det blev ingen spinning idag. Istället åkte vi ut till Skatås (får passa på när skjuts erbjuds!) och sprang 8 km + gick någon km efteråt. Var hur härligt som helst förrutom regnet som kom då vi hade ca 500 m kvar! Kändes bra att man fortfarande orkade hela sträckan på en hyffsat bra tid trots att det varit sommar.

Hoppas ni haft en bra dag♥

Ny liten detalj till badrummet

 

Denna fina kombination från Cult Design införskaffade jag för någon vecka sedan. Tycker att den piffar upp badrummet en aning:) Nu fattas bara några turkosa handdukar + badrumsmatta.
(konstigt ljus inne på badrummet, därav en dålig bild!)

Massa regn, nästan som jordbävning

Shit vad det regnade inatt! Jag vaknade av ett dunder mot rutan, trodde nästan det var jordbävning! Men det var bara en massa regn som smattrade mot rutan (låter extra mycket när det regnar hos mig då jag bor på bottenplan, vet inte varför). Sen hade jag svårt att somna om för oljudet. Men trots lite dålig sömn inatt är jag pigg idag och föreläsningen kändes bättre än igår.
Har precis kommit hem och har ätit lunch beståenda av lax, ris och grönsaker. Det är roligt att så fort jag kommer hit till min lägenhet i gbg försvinner mitt sug (lite grann iaf) efter småätande och onyttiga saker. Jag blir även mer motiverad att träna. Så i eftermiddag blir det spinning!!
Nu ska jag fortsätta pilla lite i lägenheten så jag får ordning nån gång!




Kvälls-sug

Usch föreläsningen idag var inte direkt intressant. En massa kemiska formler hit och dit (visserligen var det mesta repetition, men tråkigt och ointressant ändå). Dessutom måste man repetera en del matte inför denna tenta. Jag har tråkigt nog förträngt allt som har med derivator och logaritmer att göra. 
Varit nere en sväng till Willys och handlat under eftermiddagen sen har jag packat upp en massa höstsaker från kartonger och fixat i lägenheten.  

Nu sitter jag här vid datorn men ska snart inta sängläge. fick plötsligt ett sug efter greksallad. Det är lätt det godaste man kan äta när man är i Grekland. Inte så svårt att göra hemma, men det  smakar aldrig lika bra av någon anledning.

Bilden är från en av många grek-salladsluncher på Rhodos.


Fyra gråa från La Redoute

Surfade runt lite på La Redoutes hemsida och hittade snabbt fyra grå plagg som mer än gärna skulle få hänga i min garderob!





Och ni har väl inte missat rabattkoden  81652 som ger 40% rabatt på dyraste varan och 25% på resten då man beställer fyra plagg. Lite sugen blir man...

Utsikt från hotellet

Vi bodde en bit upp från stranden på Rhodos. Jag kan säga att backen/vägen upp inte var rolig i den hettan! Men fin utsikt hade vi från hotellet!

 

Har tagit sovmorgon idag, gick upp för en kvart sen! Ska iväg på föreläsning kl 13. Nu ska jag äta lite frukost och sen fortsätta packa upp alla grejer. Ha en bra dag!

Grattis mamma!

Kom på att jag inte skrivit ett grattis-inlägg till min älskade mor än som faktiskt fyller hela 55 år idag (du ser inte ut att vara en dag över 40;) Så, GRATTIS mamma!!!! "Idag är det ingen vanlig dag" :) Massa pussar & kramar till dig!

 

Saknar vår balkong på Rhodos, snart åker vi väl iväg igen va??

(Utsiktsbilderna + det andra kommer imorgon, är helt slut!)

Skolan är i full gång

Då var man inne i svängen igen då. Föreläsningar, tentaprat och lunchlådor. Känns som sagt både jobbigt och skönt. Kursen verkar helt ok. Lite kort bara, tenta redan om en månad.

Var helt underbart kul att träffa alla igen! Är ju hela tre månader sen sist! Och nu inser man hur mycket man har missat under den här tiden. Munnarna går i ett för att prata ikapp all förlorad tid :) Johanna har skaffat sig en liten sötnos till valp som vi har gosat med idag ute i solen. Sen har jag varit iväg och tinat upp mitt gymkort + tränat. Var skönt men känner mig lite darrig nu. Och hungrig.

Ska ta en dusch sen blir det att laga lite mat. Återkommer lite senare med lite shoppingfynd + lite fler Grekland bilder :)

RSS 2.0